Woonomgeving

Duin en Bollenstreek

De Duin- en Bollenstreek is qua wonen een toplocatie. De mensen zijn sociaal, geïnteresseerd en laten je graag kennismaken met al het moois wat deze streek te bieden heeft. Integreren in dit mooie stukje Nederland zal voor jong en oud geen probleem geven.

De Duin- en Bollenstreek zal woon- en leefgenot verrijken. Naast het gevarieerde aanbod van strand, duinen en velden kan men volop genieten van een uitgebreid aanbod van winkels, restaurants en strandpaviljoens, maar ook van de vele uitgezette wandel- en fietsroutes. 

De Duin-en Bollenstreek heeft, mede door de centrale ligging, een divers en uitgebreid aanbod op het gebied van onderwijs: van lagere school tot universiteit.
Qua ligging is de Duin- en Bollenstreek zeer goed bereikbaar. Door de centrale ligging zijn diverse grote steden als Amsterdam, Leiden, Den Haag, Haarlem en Rotterdam goed bereikbaar, maar ook de nationale luchthaven Schiphol ligt op steenworp afstand.

Mooie Natuur, strandleven, bollenvelden;
De streek wordt gekenmerkt door brede zandruggen en bollenvelden, afgewisseld door stroken weiland en afgeschermd van de Noordzee door uitgestrekte duinen, met zijn natuurlijke zandvlakten en dennenbossen. Gedurende de bloei van de bloembollen is deze streek één van de meest kleurrijke ter wereld, met als middelpunt het internationaal bekende park “De Keukenhof” te Lisse. Een prachtig wandel- en fietsgebied. Op de stranden aan de kustplaatsen is het heerlijk recreëren.  

Uiteraard willen we even nader ingaan op hét specifieke karakter van de Duin- en Bollenstreek, de bollenteelt; De Duin- en Bollenstreek is een streek waar veel van de Nederlandse bollenteelt plaatsvindt. Het ligt rond de benedenloop van de Oude Rijn en ten westen van Leiden en loopt noordwaarts tot het gebied ten westen van Haarlem, grenzend aan de Noordzee. De geestgronden (een combinatie van klei en zand)  achter de duinen zijn bij uitstek geschikt voor het telen van bloembollen. De Bollenstreek wordt vooral geroemd om de tulpen. Deze landbouwcultuur ontstond tegen het eind van de 16e eeuw (en in de 17e eeuw) en wordt nog steeds volop uitgeoefend.

De grensplaatsen van de Bollenstreek zijn Voorhout, Sassenheim, Lisse, Hillegom, Bennebroek en Heemstede. De Duinstreek loopt bij Katwijk, Noordwijk en Noordwijkerhout en reikt noordelijk tot in Vogelenzang.
Andere gemeenten in de Bollenstreek zijn: Hillegom, Katwijk, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout en Teylingen.
De badplaats Noordwijk aan Zee is de parel aan de Nederlandse kust, het heeft de grandeur van een chique badplaats met de sfeer van een gemoedelijk dorp.Verschillende plaatsen in de streek bieden een groot aanbod van winkelcentra, waar je 7 dagen in de week kunt shoppen.
Katwijk is een echte familiebadplaats en staat samen met Lisse in de regio bekend als dé plaatsen met het kwalitatief beste aanbod van winkels.
De kustplaatsen zijn bekend om hun uitstekende restaurants. Door de grote variëteit in de Strandpaviljoens (permanent open, het gehele jaar door); van trendy naar basic, er is voor iedereen een keuze.

Op cultureel gebied is het jaarlijkse schildersfestival in Noordwijk een begrip. De badplaatsen hebben door hun speciale licht altijd kunstenaars aangetrokken.
De muzikale theaterproducties van Kunstklank in de open lucht worden door velen bezocht. “Kunst in Duin” en anderen producties genieten grote bekendheid.

Kortom een fantastische streek om in te wonen.

Arie en Marjan Edelman

Heeft u nog vragen we nemen graag contact op!